Sams lekkerwinkel

Ten voordele van Mobile School

Ik ben Sam. Ik ben bijna 7 jaar. Ik hou van klimmen, zwemmen, spelen, verhalen verzinnen, koekjes eten, bakken,... Ik zit al in het tweede leerjaar. Ik heb ook een kleine broer, Tuur. Da's vaak fijn en soms heel vervelend! Ik heb ook heel dikwijls ideeën. Ik vind dat bijna altijd goeie ideeën en deze keer vonden mijn mama en papa dat ook.

Ik droom ervan om een winkel te openen. Op de vraag wat ik dan wilde verkopen antwoordde ik "allemaal lekkere dingen, want daar zijn wij goed in". Sams lekkerwinkel was geboren!

Omdat ik eigenlijk alles heb wat ik nodig heb, en nog veel meer, beslisten we om de opbrengst van onze lekkerwinkel te geven aan een goed doel. Daar moest ik even over nadenken maar ik koos helemaal zelf voor wie/wat we zullen bakken.

Waarom dit goed doel?

omdat ik wil dat alle kinderen kunnen leven zoals wij

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel