Samen tegen ALS

Ten voordele van BORN-BUNGE INSTITUUT

Collega's en ouders van Gemeenteschool Kooigem maakten een 1000 tal lijnzaadkussentjes. Ze werden verkocht aan €15/stuk en vlogen de deur uit!
Op 17/11 organiseren vrienden een wandeling, 'warmste wandeling' vanuit Don Bosco college te Kortrijk. Naast wandelen kunnen de mensen er iets eten, drinken, is er koffie met taart, zijn er standjes waar de lijnzaadkussentjes kunnen gekocht worden, alsook zelfgemaakte potjes voor theelichtjes en snoepzakjes.
We hebben een facebook event gemaakt waarop regelmatig iets gepost wordt 'Samen tegen ALS'

Waarom dit goed doel?

Mijn man stierf op 27/6/19 op 41 jarige leeftijd aan de ziekte ALS na een ziekteproces van amper 15 maanden. Zijn aftakelingsproces en overlijden heeft veel vrienden en kennissen hard geraakt. Toen ze vernamen dat de warmste week naar Kortrijk kwam, werd er niet getwijfeld om acties op poten te zetten. Zo hopen we dat we misschien toch een steentje kunnen bijdragen bij het zoeken naar een oplossing voor deze vreselijke ziekte.
Ik liet een autopsie uitvoeren bij mijn man om de wetenschap misschien een beetje te kunnen helpen. Zo kwam ik terecht bij het Instituut Born Bunge.

BORN-BUNGE INSTITUUT

Het Instituut Born-Bunge vzw (IBB) is een onderzoeksgemeenschap verbonden aan de Universiteit Antwerpen. De voornaamste onderzoeksprojecten van de verschillende IBB laboratoria zijn gericht op de studie van neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, ALS, spierzenuwziekten en epilepsie. Het IBB richt zich op een betere integratie en correlatie van fundamentele, klinische en neuropathologische gegevens betreffende neurologische aandoeningen. Ons onderzoek beoogt een doorbraak op behandelingsvlak evenals een verbetering van het welzijn van patiënten.

Bekijk dit goed doel

Video's