Samen Stoppen We Kanker

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We hebben de kinderen van het derde en het vierde leerjaar gevraagd om bandjes te maken. Onze klas is ook een grote hulp geweest voor dingen te maken. Toen we alles bij elkaar hadden verkochten we het op de kerstmarkt op onze school.

Waarom dit goed doel?

Omdat we op onze school bij juffen en meesters gezeten hebben die kanker hadden. En we wouden al lang iets ondernemen, en toen we te horen kregen dat er al heel veel juffen en meesters kanker hadden zijn we meteen in actie geschoten!

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel