SAM WORDT WARM

Ten voordele van HACHIKO

Als studentenradio geeft Radio SAM hun huidige en toekomstige luisteraars de kans om voor Hachiko vzw liedjes aan te vragen. Voor elk liedje wordt €1 gevraagd. Zowel online als op de schoolcampus zal het aanvragen en steun storten mogelijk zijn.

Waarom dit goed doel?

Als studentenradio Radio SAM willen we dit jaar De Warmste Week steunen. Specifiek Hachiko vzw. Omdat we kennissen hebben die hierbij betrokken zijn of door hen geholpen worden, willen we hen graag steunen. In het algemeen is het een unieke organisatie die mensen en dieren op een behulpzame en mooie manier samenbrengt. Daarvoor geven we graag wat centjes.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel

Video's