Rubi for life

Ten voordele van HACHIKO

Ik naai elk jaar wel andere dingen voor Hachiko maar dit jaar wil ik hondenhandoeken naaien, met dit slechte weer moeten de hondjes voor het binnenkomen afgedroogd worden. Dit is makkelijker met zakken erin om je handen erin te steken. We hebben ook nog linnen zakken die beter zijn dan plastiek zakjes. Dit en meer ga je op onze Facebookpagina kunnen vinden #genaaid for life kom er zeker een kijkje op nemen. De opbrengst gaat volledig haar Hachiko vzw zodat ze ook honden die iets voorhebben en geopereerd moeten worden of erger zoals bij ons de kosten kunnen blijven dekken.
Dit helpt de baasjes met die zorgen niet te hebben. Want als gastgezin is dit moeilijk maar zeker voor de baasjes die zonder hulp vallen... Dus steun zeker onze actie.

Waarom dit goed doel?

We hebben niet alleen een hulphond in huis, maar er loopt ook een derde hond in opleiding rond. Vorige week is onze vorige hond die we hebben opgeleid (rubi) overleden na vuil in een park te hebben gegeten... Hachiko betaald al de kosten dus als gastgezin willen we iets terug doen.
We hebben al een aantal acties gedaan maar deze gaat heel specifiek zijn voor dat fonds bij hachiko

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel

Video's