Row 4 life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op zaterdag 19 oktober zullen 7 vrouwen een marathon (42,2km) roeien op een Concept2 roeitrainer in hun Crossfit box (Crossfit Malle) om Kom op tegen Kanker te steunen. Er zal een evenement plaatsvinden in de box, waarbij er iets gegeten en gedronken kan worden.

Waarom dit goed doel?

Jammer genoeg zijn er veel mensen die te maken hebben met kanker. Ze moeten alles geven om te strijden tegen deze ziekte. Om dit doel te steunen, gaan 7 vrouwelijke crossfit meiden de strijd aan om een marathon te roeien op een concept2 machine. Er zal een evenement georganiseerd worden en er zullen mensen komen supporteren. Zo kunnen wij ook ons steentje bijdragen voor dit goede doel.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel