"Roste" centjes actie

Ten voordele van De Pamperbank vzw

Er worden "roste" centjes ingezameld om de gezinnen, die het financieel moeilijk hebben, in Avelgem gedurende één maand de kans te geven een extra luierpakket (€1/ pakket van 25 luiers) per kind aan te kopen.

Waarom dit goed doel?

Professioneel ben ik verantwoordelijk voor de pamperbank Avelgem. De gezinnen die het financieel moeilijker hebben, krijgen 1 pakketje luiers (25) per maand aan €1. We willen hen met deze actie een maand 2 pakketjes luiers per kind kunnen bezorgen.

De Pamperbank vzw

De Pamperbank heeft tot doel de solidariteit tussen de verschillende lagen van de bevolking te stimuleren. De vereniging stelt zich tot doel de sociale ongelijkheid in kansen te bestrijden, en in het bijzonder de kinderarmoede.

Via de Pamperbank organiseren we de herverdeling van luieroverschotten voor gezinnen met een beperkt inkomen. Gezinnen kunnen luieroverschotten afleveren in één van de bijna 300 inzamelpunten van de Pamperbank in 40 West-Vlaamse gemeenten.

De verzamelde luiers uit de inzamelcontainers worden op geregelde tijdstippen opgehaald, gesorteerd en herverpakt door vrijwilligers. In een pakketje zitten 25 luiers van dezelfde maat, die door kwetsbare gezinnen kunnen worden aangekocht voor 1 euro na doorverwijzing.

Bekijk dit goed doel