Rospot ten voordele van Duchenne Parent Project.

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Aangezien onze zoon de ziekte van Duchenne heeft wilden we ook iets organiseren voor De Warmste Week. Uiteraard wilden we als goed doel een organisatie kiezen die zich inzet voor zijn aandoening.
Omdat de kleine rostjes wegvallen op het einde van jaar vonden wij het een goed idee om een rospot te plaatsen. Zo geraken de mensen hun kleingeld kwijt en steunen ze ondertussen een goed doel.

Waarom dit goed doel?

Onze zoon Ruben, 25 jaar, heeft de ziekte van Duchenne.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel