rospot@sint-pieters

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We vragen de leerlingen van de Sint-Pietersschool in Korbeek-Lo om massaal "rosse centjes" in te zamelen in een Rospot, Roszak of Rosdoos. Om de actie extra in de aandacht te brengen, zullen we geregeld koffie en soep verkopen aan de schoolpoort. We hopen dat de hele schoolgemeenschap op de kar springt en dat er een inzamelwoede losbarst in de ruime omgeving. Vanuit de school willen we zo een warm gevoel creëren in onze gemeente. Bierbeek als Warme Gemeente tijdens de Warmste Week, met de Sint-Pietersschool in deelgemeente Korbeek-Lo in het centrum.

Waarom dit goed doel?

Iedereen heeft in zijn directe omgeving wel iemand die strijdt tegen kanker of die de ziekte heeft gehad. Warre, één van onze leerlingen, vecht op dit moment tegen kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel