Rosesforlife

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

!!TOP SECRET!!

Steun jij samen met ons het Centrum ter preventie van zelfdoding tijdens de warmste week van Music for life? Je kan kiezen tussen vanille en chocolade Mina wafeltjes. Eén pakje kost € 4.

Waarom dit goed doel?

Wij steunen als een groepje vrienden deze actie als verrassing voor 3 vriendinnen die in 2017 hun mama Peggy hebben moeten afgeven. Wij willen ons medeleven tonen aan alle mensen die hetzelfde meemaken en alle vrijwilligers ook extra in de bloemetjes zetten.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel