Ride 4Stefanie

Ten voordele van BiJeVa

www.ride4stefanie.be

24 oktober 2018… een donkere dag, in ons geheugen gegrift...
7 weken na de geboorte van haar jongste dochtertje, moesten we geheel onverwachts afscheid nemen van onze engel op aarde, Stefanie Dequirez. Een prachtige topvrouw, een supermama en een fantastische vriendin.

Om Stefanies prachtige ziel te eren hebben haar man en goede vrienden (The Framily) beslist om een actie & 4Stefanie vzw op poten te zetten voor de warmste week van Music For Life 2019. Zorgzaamheid, vriendschap, behulpzaamheid en pure liefde, die waarden droeg Stefanie hoog in het vaandel. Een hartverwarmend initiatief waarbij anderen kunnen geholpen worden, dat sluit dus echt perfect aan bij Stefanies persoonlijkheid.

Gezien haar Spaanse roots en gelovige achtergrond was de keuze voor de hand liggend: een fietsbedevaart naar Santiago De Compostela. Wat zou Stefanie daarvan genoten hebben. Een trip naar haar favoriete land en dat voor het goede doel!

Waarom dit goed doel?

24 oktober 2018… een donkere dag, in ons geheugen gegrift...

7 weken na de geboorte van haar jongste dochtertje, moesten we geheel onverwachts afscheid nemen van onze engel op aarde, Stefanie Dequirez. Een prachtige topvrouw, een supermama en een fantastische vriendin. Stefanie was in alle opzichten een ongelooflijk mooi persoon.

Stefanie was als een prachtige roos, die groeide langs de weg, langs het asfalt. Een pracht van een bloem die floreerde terwijl het heel wat elementen tegen zich had, maar toch groeide naar het zonlicht, en straalde, iedere dag opnieuw...

Vandaar onze keuze voor BiJeVa, en de waarden en principes waarnaar BiJeVa streeft.

BiJeVa

BiJeVa verzacht kinderarmoede in verschillende lokale Vlaamse regio's. Kinderarmoede gaat bij BiJeVa over minderjarige kinderen, van 6 - 12jr. met een uitloop tot 14jr., die opgroeien in een gezin dat in armoede moet leven. We geven dus ook informele ondersteuning in die gezinnen. Dat gaat van onmiddellijke dienstverlening, over bemiddelen in contacten met diensten/instellingen tot de ouders en kinderen (na hun 14jr.) betrekken bij vrijwilligerswerk.
De kinderen ondersteunen wij om erbij te horen met een laagdrempelige toeleiding naar volgend buitenhuisaanbod:
- 2 zomervakanties (binnenland);
- 1 buitenlandse (zomer)vakantie bij vakantieouders;
- workshops in de educa container o.a. computeren, lego-education, allerlei hobby's;
- daguitstappen;
- een sinterklaas-, kerst- en nieuwjaarsfeest.

Bekijk dit goed doel

Video's