RIC for life

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Als onderzoekscentrum willen we ons graag engageren om een centje in te zamelen voor onderzoeksprojecten ten voordele van Duchenne. De kick-off werd gegeven met een overheerlijke halloweensoep. Daarna volgden de initiatieven elkaar snel op: candy bars, old-school pudding, cake,... een ontbijt op het werk en een heuse chocolate bar sluiten het rijtje af.

Waarom dit goed doel?

We dragen graag ons steentje bij voor onderzoeksprojecten gerelateerd aan Duchenne.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel