Retro Brugeoise

Ten voordele van Tout Bien - Okidoki VZW

Een evenement waarbij jongeren kennis maken met de jaren 50 en oudere mensen terug keren in de tijd. Er is een barbier aanwezig, een haarstyliste. Verder is er een tombola, optreden en marktje voorzien!

We willen mensen samenbrengen en leren kennis maken met retro/vintage! De winst van het evenement gaat integraal naar ons gekozen goeie doel!

Waarom dit goed doel?

Mijn lief en ik hebben beide mensen verloren aan zelfmoord. Ikzelf heb het ook moeilijk gehad omtrent dit topic en ben hiervoor opgenomen geweest! Het is een goed doel dat ons dus nauw aan het hart ligt en waarvoor we ons willen inzetten. Het wordt tijd dat mentale gezondheid meer besproken wordt en het taboe er rond verdwijnt. Bovendien kan de hulpverlening nog veel verbeteren!

Tout Bien - Okidoki VZW

Wij willen het aantal zelfdodingen aanzienlijk terugdringen. Concreet willen we het huidige, trieste cijfer van 18,7 per 100.000 inwoners te herleiden tot lager dan de resultaten van de EU-28 (11,9 per 100.000) en zelfs van gegevens van Nederland (10,7 per 100.000). De vzw stelt vast dat er reeds veel lovenswaardige initiatieven en preventie acties zijn maar dat ze zich vrijwel allemaal concentreren op depressie. Daarom concentreren wij ons op zelfdoding bij jongeren. M.a.w. we willen een stap verder gaan dan de andere initiatieven. Vooreerst door het taboe te doorbreken dat zelfdoding nog altijd is en door zelfdoding bespreekbaar te maken. Hierin kadert een awareness campagne die de hele maatschappij aanbelangt.

Bekijk dit goed doel