Rectotaart: de warmste taartenverkoop van het UGent-rectoraat

Ten voordele van CRIG-fonds

Het communicatieteam van de UGent toont zich van haar warmste kant. De collega’s verkopen zelfgebakken taarten en andere zoetigheden ten voordele van het Cancer Research Institute Ghent (CRIG).

Zin in een stukje homemade taart, een plakje cake of gewoon een gezellige babbel boven een dampende koffie? Afspraak in de inkomhal van het rectoraat op maandag 9 en donderdag 12 december, telkens van 10u tot 15u.

Waarom dit goed doel?

De UGent wil samen met alle UGent’ers het Cancer Research Institute Ghent steunen tijdens de Warmste Week. CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. Ze verbeteren kankerbehandelingen en vergroten de levensverwachtingen. Maar dat kost tijd, én geld. Met onze acties willen we de onderzoekers van CRIG een duwtje in de rug geven.

CRIG-fonds

De vzw CRIG-fonds werd opgericht om het kankeronderzoek aan de Universiteit Gent en het UZ Gent te ondersteunen. Het ‘Cancer Research Institute Ghent’ of kortweg CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen zodat er sneller en efficiënter impactvol onderzoek kan gedaan worden. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs. CRIG bouwt bruggen tussen deze onderzoekers, maar doet nog meer! CRIG zet hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst door het financieren van veelbelovend onderzoek en het organiseren van gespecialiseerde cursussen, lezingen en netwerkmogelijkheden. En omdat kanker iedereen aanbelangt, maakt CRIG komaf met ivoren torens om u te informeren over kankeronderzoek! Meer info over CRIG, onze verwezenlijkingen en hoe u ons kunt steunen, is te vinden via www.crig.ugent.be of onze sociale mediakanalen LinkedIn, Facebook en Twitter (@crighent).

Bekijk dit goed doel