Proef- en info-avond BIO-wijnen

Ten voordele van Saancho

Saancho en WineXplained presenteren op zaterdagavond 5 oktober een Proef- en info-avond over BIO-wijnen.
De omslag naar biologische wijnbouw is een onomkeerbare trend. Op deze avond licht Wim Philippe, onafhankelijk wijnconsulent van WineXplained, deze trend toe.
We duiden ook het verschil tussen duurzame wijnbouw, biologische wijnen, biodynamische wijnen, veganistische wijnen en natuurwijnen.
En uiteraard houden we het niet droog. We proeven samen een mooie selectie bio-wijnen uit Frankrijk, Italiƫ, Spanje en Oostenrijk, i.s.m. wijnhandel WineShare uit Rotselaar.
De opbrengst van deze avond gaat integraal naar de Saancho-projecten.
Alle info en INSCHRIJVEN via www.winexplained.be of www.saancho.org

Waarom dit goed doel?

Ik kies Saancho omdat de steun aan het onderwijs in afgelegen Nepalese dorpjes van goudwaarde is om de kinderen daar een betere toekomst te kunnen geven. En natuurlijk zijn de Saancho-oprichters en -sympathisanten mensen met een heel groot hart.

Saancho

Saancho wil via kleine projecten bijdragen aan een betere kwaliteit van het onderwijs in bergdorpjes in Nepal. In Pattale, een dorp op 3.000 m hoogte in Lower Everest Region, betalen we 2 leraars Engels in de lagere school. Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een zware aardbeving. De gebouwen van de school moesten vervangen worden. Nu zijn er 6 nieuwe klaslokalen en blijven we de 2 leraren betalen. Daarnaast is Saancho in 2017 gestart met hulp aan Cerebral Palsy Nepal om een house visit - een therapeute op te leiden die gezinnen met een kind met mentale beperking zal ondersteunen. Ze begeleid in 2019 12 kinderen en hun ouders aan huis.

Bekijk dit goed doel