Prinselijk gebak

Ten voordele van Prinses Harte

De leerlingen verkopen cake en andere lekkernijen aan de schoolpoort. Dit gebeurt op het einde van de schooldag. Ouders en voorbijgangers kunnen gedurende een week heerlijke zoetigheden kopen. Het eten wordt gemaakt door leerkrachten, ouders en andere vrijwilligers. Al de winst gaat naar vzw Prinses Harte.

Waarom dit goed doel?

De kinderen van de basisschool De Lambertzhoeve zijn gelukkig dat ze elke schooldag hun vrienden zien en dat ze kunnen genieten van leerrijke uitdagingen in de klas. Jammer genoeg geldt dit niet voor elk kind. Om zieke kinderen toch wat troost te bieden en een leuke tijd te bezorgen, steunt onze school Prinses Harte. Deze vzw ontwikkelt ridders- en prinsessenpakketten, die het ziekenhuisverblijf van de kinderen mee aangenamer kunnen maken. Bovendien werken onze leerlingen van het derde leerjaar rond het thema ridders, dus dat maakt de keuze voor Prinses Harte extra speciaal.

Prinses Harte

De kinderkankerafdeling in het ziekenhuis. Jouw kind in één van de bedden. Het is ons verhaal. En het verhaal van Harte, die ziek werd toen ze 5 was. Ze had kanker en lag 4 weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen zorgden voor afwisseling.
Vzw Prinses Harte doet dat nu voor andere kinderen. Wij maken een ziek kind blij met een ridder- of prinsessenpakket. Zo’n pakket bevat een speciale pyjama, een fleecedeken, een pop, een warmtekussen, een muts, een schoudertas…
We doorbreken hiermee de beangstigende ziekenhuisomgeving. Het pakket is gratis, de kinderen mogen het mee naar huis nemen.
We verwennen elk jaar 200 kinderen met kanker in de ziekenhuizen van Leuven, Gent, Jette en Antwerpen.

Bekijk dit goed doel