Popcorn for life

Ten voordele van HACHIKO

Wij zijn 4 handtherapeuten die werkzaam zijn op de handrevalidatie van het UZ Gent. Het is reeds het derde jaar op rij dat wij zakjes popcorn verkopen voor 2 euro per zakje en dit ten voordele van een goed doel. Dit goed doel is elk jaar anders en dit jaar kozen wij voor Hachiko vzw. Dit omdat we recent een patiënt hadden die een assistentiehond had en we zagen wat een mooi werk deze vzw levert.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn allen werkzaam op de handrevalidatie en wij hadden dit jaar een blinde patiënt die ook een assistentiehond had. We zagen hoe deze hond het leven van die patiënt enorm vergemakkelijkte. We vinden het dan ook een mooie organisatie die al vele mensen heeft geholpen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Voorts zijn wij allen dierenliefhebbers, vandaar de keuze voor dit goed doel.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel