Plein: Een oefening in niet-vergeten

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Samen met 3 enorm warme mensen ben ik midden deze zomer aan het schrijven gegaan. We bewerkten een bestaande voorstelling tot een nieuw geheel en doken hiermee de repetitieruimte in. Na heel wat dagen repeteren, bedenken, experimenteren, praten, weggooien en terug uitproberen kwamen we tot 'PLEIN'. Een voorstelling waarmee we het publiek een boodschap willen meegeven en ze met een warm gevoel naar huis laten gaan. - Tessa

Plein
Een oefening in niet-vergeten

Een vrije adaptatie van DAM. door BOG. - Sanne Vanderbruggen
van en met Tessa Diels, Glenn Aerts, Katrien Debaene en Siebe Keersmaekers.

20, 21, 28 en 29 December - 20.15 uur.
't Lokaal - Lage Heide 5/1 2340 Beerse

Reserveren: warmsteplein@gmail.com - 0470 30 25 61
INKOM: 10 euro tvv de zelfmoordlijn

Waarom dit goed doel?

Op 29 februari 2016 pleegde mijn papa zelfmoord. Dit was iets wat ik in de verste verte niet had zien aankomen. Ik wist wel dat hij al heel wat jaren psychische problemen had, maar dat hij daardoor deze onomkeerbare keuze zou maken had ik nooit verwacht. Na zijn dood vernam ik dat hij door de
jaren heen al enkele pogingen ondernomen had als een schreeuw om hulp. Tot de dag van vandaag vraag ik mij dan ook af of zijn laatste en definitieve poging vermeden had kunnen worden. Om dit voor mezelf een plekje te kunnen geven wou ik iets doen. Iets wat dicht bij mezelf ligt. Iets wat ik voor mijn papa kan doen. Iets waarmee ik een boodschap naar buiten kan brengen. Er leek mij geen betere keuze dan een theatervoorstelling te maken. En dat met allemaal warme mensen om mij heen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's