Plantaardige Brunch voor Ratopia!

Ten voordele van Rattenopvang Ratopia vzw

Op zondag 1 december kan iedereen die zich inschrijft komen genieten van een heerlijke Brunch die 100% plantaardig is. Er worden heerlijke koffiekoeken, lekkere koffie en thee, fijne ochtendgebakjes ... voorzien waar iedereen kan van genieten.

We kiezen voor een plantaardige brunch om de duurzaamheid en diervriendelijkheid extra te ondersteunen. Ook streven we naar een minimal (of zelfs liefst zero) waste event. Omdat we ook op deze manier een goed doel (de planeet) willen ondersteunen.

Iedereen kan en mag langskomen.

Waarom dit goed doel?

In de strijd voor dierenwelzijn, worden sommige dieren niet altijd als waardevol bekeken. Net als bij mensen, hebben ook alle dieren recht op een waardevol bestaan. Deze opvang wordt regelmatig ingeschakeld wanneer er nestjes of gedumpte dieren gevonden worden. Helaas gebeurt dat meer dan we zouden verwachten. Deze opvang voorziet een warme thuis, een aangepaste verzorging en zorgt dat ze (weer) gezond zijn en blijven. Helaas is dit geen goed doel die veel mensen aantrekt en valt dus vaak door de mazen van het net als het op giften aankomt. En omdat ook zij goed werk doen, verdienen ze een extra duwtje in de rug!

Rattenopvang Ratopia vzw

Vzw Rattenopvang Ratopia is een asiel voor tamme ratten. We vangen deze omwille van verschillende redenen op, zorgen dat ze er mentaal en lichamelijk weer bovenop geraken waarna ze geadopteerd kunnen worden.
We bestaan sinds 7 november 2012 en hebben sindsdien voor meer dan 1200 ratten een thuisje gevonden.

Bekijk dit goed doel