Pig For Life

Ten voordele van CASA DI MAURO

We hebben 46 kunstenaars, schilders, artiesten, creatievelingen gevonden die een stenen varken (+/- 35 cm) hebben bewerkt, beschilderd. 46 Kunstenaars vanuit heel Vlaanderen, met zeer verschillende achtergronden. Deze varkens worden vanaf half oktober tentoongesteld op verschillende 'publieke plekken' en tijdens de warmste week (datum en plaats ligt nog niet vast) worden ze per opbod verkocht. Er is een website gemaakt die ook half oktober online gaat en dan kan iedereen bieden.
De verkoop is OLV gerechtsdeurwaarder Eric Hooft.

Waarom dit goed doel?

Het is een knap initiatief van 2 vrouwen met een groot hart die zeker extra steun verdienen. Het is een privé initiatief zonder steun van de overheid. Zij zijn nog altijd afhankelijk van giften om een zinvolle dagbesteding te geven aan BUITENGEWONE MENSEN. Met de Warmste Week steken we ze een warm hart onder de riem en moedigen we ze aan om dit pracht project verder te zetten en andere ouders te motiveren en te steunen met zo'n privé projecten op te starten. Want dit is de toekomst in de gehandicapten sector, de woonprojecten voor deze buitengewone mensen.

CASA DI MAURO

Casa di Mauro biedt een kleinschalige woonvorm aan voor 9
volwassen personen met een beperking met inwonende opvoedster op een boerderij. De dagelijkse zorg voor de dieren en groenten gebeurt door de bewoners en hun begeleiders. Maar ook in het huishouden draagt eenieder zijn steentje bij. Door het kleine aantal bewoners heerst er een huiselijke gevoel, en kunnen de activiteiten afgestemd worden op het ritme van elk individu. Hierbij komen hun capaciteiten volledig tot hun recht. Wij werken met professionele begeleiders, stagiairs en vrijwilligers. Naargelang de behoefte kunnen de bewoners ook buiten de boerderij gaan werken of ontspanning zoeken. Zo gaan enkele van hen fruitpap geven en afwassen in een kribbe, opdienen in een brasserie, helpen in een kleuterschool, paardrijlesjes begeleiden, … Dit maakt hen betrokken medemensen die gezien mogen worden. U merkt het: veel activiteit op en rond het erf, maar we vergeten zeker niet te genieten van al het moois op onze boerderij.

Bekijk dit goed doel