Pastero Vinho

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Het idee was om na 10 jaar kankervrij te zijn iets te organiseren voor ‘’Kom op tegen kanker”, en nu is het dan eindelijk zo ver… .
In de maand november toveren we de prachtige pastorij van Oosterlo om in een heuse wijnbar. We, dat ben ik niet alleen, maar een hele hoop familie en vrienden die samen met mij hun schouders zetten onder dit project.
Onze wijnbar wordt een ontmoetingsplaats waar we genieten, waar er plaats is om te praten en gezelligheid.
Gedurende de hele maand zal je elk weekend kunnen komen proeven van een heerlijk assortiment aan wijnen, een verfrissende mocktail en ook een lekker hapje zal niet ontbreken.

Waarom dit goed doel?

Lieve allemaal,

10 jaar geleden… . Het moment waarop alles heel even stil stond… . Het moment dat je beseft dat gezondheid het meest kostbare bezit is op aarde… . Het moment dat me mee heeft gemaakt tot wie ik nu ben… .

Kanker haalt je leven overhoop. Het komt op je pad zonder zich aan te kondigen. Al de plannen die je hebt worden opzij gezet. Je komt in een rollercoaster van emoties. Je stelt jezelf de vraag is dit domme pech of moest dit zo zijn?

Elke dag zijn er mensen die dit verdict krijgen. Een donderslag bij heldere hemel, een heel parcours dat moet worden afgelegd.
We kennen allemaal wel iemand die de diagnose kreeg, die vecht tegen, die de strijd verloor… .

Kom op tegen kanker is een schitterende organisatie die zich inzet om het leed van mensen met kanker en hun naasten te verzachten, informatie over kanker te verspreiden en door preventie en onderzoek helpen kanker te bestrijden.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's