Pasta for life

Ten voordele van ENCHANTE

Op 17 december organiseren we een warme lunch in ons bedrijvencentrum ten voordele van 2 vzw's die we graag in de kijker zetten en die wel een cent kunnen gebruiken. Eventruimte Béatrice wordt die dag omgetoverd tot Italiaans restaurant tussen 12u en 14u voor onze klanten, bezoekers en vrienden van De Punt. De collega's van het bedrijvencentrum en van Starterslabo zijn die dag de chefs, obers, zaalpersoneel en afwassers van dienst!
Inschrijven kan tot 12 december of tot wanneer we volzet zijn.

Waarom dit goed doel?

De Punt is zelf een van de hartelijke Gentse handelaren op het Enchanté-stadsplan. Enchanté vzw verricht sinds haar oprichting in 2018 heel mooi werk en we willen mede mogelijk maken dat ze dit kunnen verder zetten in de toekomst. Met hun uitbreiding in Leuven e.d. zullen ze de centjes zeker nodig hebben.

ENCHANTE

Enchanté is een (nu nog Gents) netwerk van hartelijke handelaars en burgers die gratis kleine diensten aanbieden aan wie hier om welke reden dan ook nood aan heeft. Een glas water, een kop koffie, of een plek om een rugzak te zetten, het kan allemaal. Enchanté droomt van een stad vol warme plekken waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Zo’n kleine gebaren kunnen het verschil maken, toch? Ervaringsdeskundige Natachea zegt het zo: “Het zit hem in simpele dingen, zoals een kop koffie. Mensen in problemen hebben vooral behoefte aan plekken waar ze mens kunnen zijn onder de mensen. Er zijn voorzieningen voor daklozen of mensen met psychische problemen. Maar dan zitten daklozen onder de daklozen. Door Enchanté zitten ze waar iedereen zit.” Zo wil Enchanté drempels verlagen en sociale muurtjes slopen om meer ruimte te creëren waar IEDEREEN mens onder de mensen kan zijn.

Bekijk dit goed doel