Pasta Bar - Zorgbedrijf Harelbeke editie De Vlinder

Ten voordele van Het Ventiel vzw

Op 2 van onze sites organiseren enkele enthousiaste medewerkers een pastabar waarop collega's en externen van harte welkom zijn. In goed gezelschap genieten van een lekker pastagerecht en tegelijkertijd het goede doel steunen. Meer hoeft dit niet te zijn.

Waarom dit goed doel?

Het Ventiel is actief in Harelbeke en zo hebben we een eerste geografische verbinding kunnen leggen. Daarnaast heeft de werking van het Ventiel raakvlakken met de dienstverlening die wij als Zorgbedrijf Harelbeke ook bieden.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel