Parkinson in Beweging

Ten voordele van VLAAMSE PARKINSON LIGA

Omdat beweging belangrijk is bij Parkinson patiënten, willen we een aantal geschikte bewegingsactiviteiten aanbieden. Tegelijkertijd willen we de mantelzorgers/partners voor een paar uur van hun zorgtaken ontlasten, door de Parkinson patiënt te laten vergezellen van een buddy. De buddy's krijgen hierdoor ook de gelegenheid om meer vertrouwd te worden met de ziekte. We gaan tevens op zoek naar sponsors die de buddy's willen sponsoren, waardoor er geld ingezameld wordt ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
Als bewegingsactiviteiten bieden we o.a. aan: Yoga, Qi Gong, Kinesiphilia, Escrima, CinFit, Tai Chi, Bokstraining, Ykido biking, Natuurwandeling en Line Dancing.

Waarom dit goed doel?

Ik ben zelf geconfronteerd met de Ziekte van Parkinson. Ik vind het belangrijk om de ziekte meer in beeld te brengen om zo aantal vooroordelen en misvattingen uit de wereld te helpen.

VLAAMSE PARKINSON LIGA

De Vlaamse Parkinsonliga vzw is een patiëntenvereniging, met als doel ondersteuning te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. Wij informeren en sensibiliseren. Het optimaliseren van de zorgverlening voor onze patiënten is 1 van onze prioriteiten. Daarom is het doel van deze actie het steunen van het wetenschappelijk onderzoek omtrent de ziekte van Parkinson, in de hoop snel tot een efficiënte behandeling van de ziekte te kunnen komen.

Bekijk dit goed doel

Video's