Parcoureur for life

Ten voordele van fonds emilie leus

Met ‘Parcoureur for life’ plannen we met de collega’s van VZW Parcours op woensdag 18 december 2019 een stevige fietstocht van 135 kilometer, waarbij we onder meer de verschillende jeugdrechtbanken uit de provincie Oost-Vlaanderen (Gent, Dendermonde, Oudenaarde) opnemen in het glooiend parcours.

De opbrengst van ‘Parcoureur for Life’ gaat integraal naar het Fonds Emilie Leus, dat zich richt op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering hieromtrent en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking.

Waarom dit goed doel?

Hoe herstel je (van) het onherstelbare? De vraag stellen, is ze niet altijd kunnen beantwoorden.

11 november 2009. De wereld staat stil en draait door. Emilie wordt slachtoffer van een tragisch verkeersongeval, waarbij ook 2 medestudentes het leven laten. De bestuurder blijkt onder invloed te zijn van alcohol na een nachtje stappen.

fonds emilie leus

via het fonds opgericht ter ere van onze dochter emilie proberen we verkeersslachtoffers te ondersteunen ; tevens doen we aan verkeerspreventie met bv plaatsen van alcoscans in parkings en andere openbare plaatsen waar men zichzelf vrijblijvend kan controleren op 'alcohol en rijden' ... dat botst'

Bekijk dit goed doel