pannenkoekenactie warmste week

Ten voordele van MucoGent vzw

Alle kinderen (285) verkopen jaarlijks pannenkoeken voor zee-,bos,sport- en boerderijklassen en andere schoolactiviteiten. Dit jaar willen wij €1 per verkochte kg schenken aan VZW-muco Gent. In de voorbije jaren verkochten we 2000 pakjes. We hopen dat we ook dit jaar dit aantal aan de man kunnen brengen en zo €2000 kunnen doneren.

Waarom dit goed doel?

Een van onze leerlingen, die al sedert haar peutertijd bij ons school loopt, is een mucopatiënt. Regelmatig moet zij naar UZ Gent voor een preventieve behandeling. Een oud-leerlinge is verpleegster in het UZ-Gent bij de kinderafdeling, waar regelmatig Mucopatiëntjes binnenkomen voor een behandeling.
Wij willen de VZW daarom steunen.

MucoGent vzw

Als Mucoviscidosecentrum staan we met een gans team in voor de zorg en begeleiding van mucopatiënten en hun ouders. We voorzien in de noden die elke patiënt individueel stelt, zoals bijv. (educatie)materiaal, zorgmateriaal, comfortkussens, ICT voorzieningen tijdens hospitalisatiemomenten om die zo aangenaam mogelijk te laten verlopen,... . We kunnen hier niet alles beschrijven wat we doen, maar alle centjes komen ten goede aan de patiënten, die centraal staan in de zorg die we hen bieden.
We willen jullie alvast hartelijk bedanken voor de steun die we mogen ontvangen.

Bekijk dit goed doel