Pancake X-mas

Ten voordele van Bednet

Op onze jaarlijkse kerstdrink waar onze IT consultants allemaal samenkomen en de kerstperiode samen inluiden, plannen wij een pannenkoekenbak ten voordele van Bednet. Enkele collega's kopen de ingredienten als donatie en bakken de pannenkoeken die we dan verkopen. Mensen kunnen op voorhand ook pannenkoeken bestellen om mee naar huis te nemen.

Waarom dit goed doel?

Als IT bedrijf willen wij ons steentje bijdragen aan de community die ervoor zorgt dat chronisch zieke kinderen op digitale wijze toch nog verbonden blijven met school, de lessen en de klasgenoten. Onze baseline luidt immers: verbind mensen met ICT. En dat is waarom we in Bednet geloven. We vinden dat kinderen in de mate van het mogelijke omringd worden door leeftijdsgenoten en dat ze kunnen meevolgen met de lessen om zo weinig mogelijk achterstand op te lopen.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel