Op de fiets met kamishibai: fietstocht met hapjes en verhaaltjes

Ten voordele van De Verhalenweverij Sociaal VZW

Wat hebben sportief zijn, smullen en luisteren naar voorleesverhalen met elkaar te maken? Het zijn de ingrediënten van onze familie-fietstocht op zaterdag 28 september!

We vertrekken samen om 10 uur aan de bib van Noorderwijk. Daar krijg je al een verhaaltje en een eerste versnapering voorgeschoteld. Daarna houden we nog op drie andere plaatsen halt: aan de Boekerij, de Lakenhal en de hoofdbib in Herentals. Het einde van de activiteit is voorzien rond 15 uur.

We zorgen voor een aangepast fietstempo, zodat iedereen kan deelnemen. De voorleesmomenten tijdens de tocht worden verzorgd door De Verhalenweverij vzw.

Als bijdrage voor deze 3-in-1 activiteit vragen we 12 euro per volwassene en 7 euro per kind. De opbrengst wordt geschonken aan de Warmste Week. Inschrijven kan van 4 tot 25 september via cc ’t Schaliken: www.schaliken.be of tel. 014-21 90 88.

Waarom dit goed doel?

De Verhalenweverij levert schitterend werk voor kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.
En het bevorderen van leesplezier is - als bib - een van onze primaire doelstellingen. We dragen dus met veel plezier ons steentje bij.

De Verhalenweverij Sociaal VZW

De Verhalenweverij Sociaal bevordert leesplezier bij kinderen uit asielcentra en kinderen uit de bijzondere jeugdzorg . Door activiteiten zoals creatieve workshops en vertellingen te organiseren, willen wij de drempel van het lezen in het Nederlands verlagen en laten ontdekken dat lezen gewoon plezierig kan zijn. Immers wie graag leest, leest beter. En goed lezen draagt bij tot betere studieresultaten.
Met uw steun kunnen we nieuwe meertalige Kamishibaivertellingen en boekjes maken en onze activiteiten verderzetten en verbeteren.

Bekijk dit goed doel