Ooteghems oldtimertreffen

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Het Ooteghems Oldtimertreffen stond dit jaar al voor de 9de keer op de kalender.
Wij als organisatie zien het treffen ieder jaar groeien !
Dit jaar konden we afkloppen op ruim 230 oldtimers.
Het is en blijft een organisatie die zich baseert tot de kern en dat maakt ons succes.
We hebben dan ook maar 1 doel , een samenkomst van deelnemers en sympathisanten met dezelfde liefde voor klassieke voertuigen!
Gaat dit nu over een exclusieve oldtimer,
Een nostalgische youngtimer, bromfiets of zelfs tractoren alles van bouwjaar 1994 of vroeger is welkom en dit maakt het treffen zo mooi !
Het treffen bestond zoals vorige edities uit 2 delen:
Een doorlopend statische treffen met voor ieder voertuig een gratis consumatie en je hebt ook de mogelijkheid om een individuele rondrit te rijden

Om 17u kan ieder aanwezig kind tot de leefttijd van 12 jaar een beertje vangen vanuit de kerktoren op onze Berenworp.

Waarom dit goed doel?

Omdat we mensen kennen die in de organisatie zitten en er zich belangeloos voor inzetten.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel