Oomblik

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Oomblik is een actie waarbij totebags, t-shirts en ook truien worden bedrukt met zelfgemaakte tekeningen. De naam ‘oomblik’ is een verwijzing naar het Afrikaanse woord dat moment betekent. Omdat 1 moment, dat misschien onbelangrijk lijkt, voor een ander een wereld van verschil kan maken. Omdat je dat ene moment moet nemen voor je vrienden, familie, maar ook voor jezelf!

Waarom dit goed doel?

Vorig jaar deden wij reeds een actie tvv de Zelfmoordlijn. Ook dit jaar willen wij weer ons steentje bijdragen! Omdat er nog een te groot taboe rond psychische gezondheid en zelfdoding is, omdat er te weinig mensen weten dat ze bij de Zelfmoordlijn terechtkunnen... Omdat mentale gezondheid voor ons ongelofelijk belangrijk is!

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's