Onze kleurdoos maakt een vuist tegen kanker.

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Tijdens de week van 9 tot en met 13 december organiseren we de gezondste week in de Kleurdoos. We zorgen er samen voor dat ieder kind van elke klas, elke dag van de week een gezond tussendoortje krijgt. We zorgen voor fruit en maken ook soep.
We willen als school samen sterk zijn. We willen een vuist maken tegen kanker. daarom willen we de winst van onze actie dit jaar schenken aan "kom op tegen kanker"
We vragen hiervoor per gezin een bijdrage van € 6,00, maar er kan ook een vrije bijdrage gegeven worden. We overhandigen het bedrag op het Kerstontbijt aan een afgevaardigde van de organisatie "Kom op tegen Kanker"

Waarom dit goed doel?

Elke dag worden kinderen, ouders, collega's geconfronteerd met mensen in hun omgeving die het gevecht aangaan tegen kanker. Omdat dit thema ons allen nauw aan het hart ligt, willen wij ons steentje bijdragen als school en hiervoor een actie ondernemen. We willen op die manier onze steun betuigen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel