ONT-tipteam

Ten voordele van Onze Nieuwe Toekomst vzw

Met onze kernleden van Onze Nieuwe Toekomst - dit zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking- willen wij websites onderwerpen aan een toegankelijkheidsproef. In België is er een grote doelgroep van mensen met een beperking. Ook zij willen uw website lezen. Wij gaan na of uw website geschikt is voor een zo breed mogelijk publiek.
We willen met onze beweging vooral laten zien dat we mensen zijn met eigen mogelijkheden. We willen het onrecht bestrijden en onze mensenrechten verdedigen.
U website zal voor de eerste keer worden voorgelegd aan een echt kritisch publiek van toegankelijkheidsexperten waarbij toegankelijkheid een alledaagse must is.

Waarom dit goed doel?

Onze Nieuwe Toekomst is een organisatie die een andere kijk heeft op mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen wordt gezien als individu met elk zijn eigen dromen, wensen en ideeën. Samen bundelen we onze krachten om op te komen voor ons eigen rechten. We laten ons niet doen maar we ondernemen actie. We kunnen daarbij worden geholpen door een coach. Dit is iemand die geen beslissingen (over)neemt maar juist helpt ideeën te realiseren. De visie van ONT is anders dan anderen maar zou verspreid moeten worden naar iedereen. Daarom kiezen wij ervoor deze organisatie te ondersteunen met een actie die echt past bij waar ONT voor staat.

Onze Nieuwe Toekomst vzw

Onze Nieuwe Toekomst is een zelf-advocaten beweging van, voor en door personen met een verstandelijke beperking, opgericht in 1997. Ze strijden voor hun rechten en zelfbeschikking. Zelf-advocaten leren opkomen voor zichzelf en zeggen waarin ze in geloven. Onze Nieuwe Toekomst vzw ontwikkelde in samenwerking met Howest en UGent een map voor personen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Plan P helpt om samen met alle betrokkenen op een creatieve manier oplossingen te zoeken voor uitdagingen om deel te nemen aan de maatschappij (bijv. wonen, werken, vrije tijd, relaties, …). Met uw steun kunnen we andere mensen met een verstandelijke beperking leren om hun uitdagingen zelf aan te pakken.

Bekijk dit goed doel