Ons schooltje zo WARM!

Ten voordele van Drive up Safety - Dé verkeersveiligheidsorganisatie

Tijdens onze warme projectweek gaan we allerlei acties uitvoeren om zoveel mogelijk geld in het laatje te krijgen voor Drive up Safety.

- Leerkrachtenveiling: Hierbij organiseren de leerkrachten van onze school een activiteit. Gezinnen kunnen hierop bieden. Het gezin met het hoogste bod mag deze activiteit uitvoeren.

- Helmenactie: Er kunnen op onze school fietshelmen aangekocht worden. Hierbij gaat er telkens een deel naar Drive up Safety.

- Talentenshow: alle (groot)ouders worden uitgenodigd voor deze show. De kinderen kunnen hier hun talent laten zien.

- Warme herfstbar + markt: Elke klas zal iets maken om te verkopen op onze herfstmarkt. Denk hierbij aan pompoensoep, koekjes, bloemstukjes,... Mensen die onze herfstmarkt bezoeken kunnen iets drinken in de herfstbar.

- ...

Waarom dit goed doel?

Enkele weken geleden zijn we op school een dierbare collega verloren ten gevolge van een zwaar verkeersongeluk.

Hierdoor maakten we de keuze om geld in te zamelen voor Drive up Safety. Op deze manier willen we onze leerlingen bewust maken van de gevaren in het verkeer en sensibiliseren om het zelf ook beter te doen op de weg.

Drive up Safety - Dé verkeersveiligheidsorganisatie

Verkeersveiligheid - we denken er vaak aan als het te laat is... Dan horen we vaak de woorden had ik maar... Helaas is er dan niets meer aan te doen. Vandaar dat Dé verkeersveiligheidsorganisatie DRIVE up Safety zich inzet voor het te laat is.
Drive up Safety! vzw (DUS!) is dé organisatie als je spreekt over verkeersveiligheid op een leuke ludieke manier. Op het terrein tussen onze doelgroep zetten we ons in om jong & iets ouder te MOTIVEREN het goed te doen op de weg /verantwoordelijk / SLIM in het verkeer daar draait het om. Met leuke acties en ervaringsgerichte workshops bereiken we onze doelgroep. Help jij ons met warme steun? We kunnen deze namelijk goed gebruiken! Elke cent, elke euro wordt gebruikt in onze organisatie. Elke verkersdode is er absoluut 1 TEveel! DUS steun ons! MERCI

Bekijk dit goed doel

Video's