Oefen For Life

Ten voordele van VVOC (VLAAMSE VERENIGING VOOR OUDERS VAN COUVEUSEKINDEREN)

Als logopedische dienst werken we samen met kinderen van verschillende leeftijden. De kinderen krijgen vaak wat oefenwerk mee naar huis. Voor de warmste week kunnen ze nu vlagjes verzamelen. Als ze een week lang hun opdracht(en) uitvoeren thuis, kunnen ze voor 1 euro een vlag kopen en versieren. We gaan 6 weken lang aan het oefenen en elk kind probeert 5 vlaggen (en dus 5 euro) te verdienen.
Lukt het ons om een heeeeel lange vlaggenlijn op te hangen op onze 'Winterbar for Life' (ons tweede initiatief) op 22/11??

Waarom dit goed doel?

We nemen als collega's deel aan deze actie en kozen dit goede doel omdat twee van onze collega's kindjes hebben die prematuur geboren werden. Wat deze organisatie doet, ligt ons dus nauw aan het hart.

VVOC (VLAAMSE VERENIGING VOOR OUDERS VAN COUVEUSEKINDEREN)

In België wordt 8% van de kinderen te vroeg geboren. Samen met andere ernstig zieke baby’s
vormen zij dus een zeer grote groep kinderen die het leven start in een couveuse.
Onze vereniging behartigt de belangen van couveusekinderen en hun ouders. Ten tweede willen we ook informatie samenbrengen en verspreiden naar ouders, hulpverleners en andere geïnteresseerden zodat mensen gemakkelijker het eigene van de situatie van couveusekinderen en hun gezin kunnen begrijpen. Ten derde willen we een luisterend oor en steunend advies geven aan ouders die de moeilijke ervaring van een vroeggeboorte of ziekenhuisopname van hun baby doorworstelen.

Bekijk dit goed doel