Obstacle Run

Ten voordele van AVALI zwemclub

We gaan een obstacle run over het water doen in het zwembad van Lummen. Hier gaan we een springkasteel in het water leggen en daar mogen de deelnemers over lopen. Een fijne en actieve belevenis voor jong en oud!

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor deze zwemclub omdat ze zicht inzetten voor personen die anders niet kunnen zwemmen.

De zwemclub AVALI organiseert zwemlessen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale beperking. Deze doelgroep kan niet terecht in het gewone systeem van zwemlessen. Nochtans geeft het kunnen zwemmen iedereen een goed gevoel, qua veiligheid, inclusive en lichaamsbeweging.

AVALI zwemclub

De zwemclub AVALI organiseert zwemlessen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een
mentale beperking. Deze doelgroep kan niet terecht in het gewone systeem van zwemlessen. Nochtans geeft het kunnen zwemmen iedereen een goed gevoel, qua veiligheid, inclusie, lichaamsbeweging.
Omdat elke leerling-zwemmer een eigen unieke manier van ermee omgaan vraagt, starten de zwemlessen met een persoonlijke begeleiding, dus één trainer per pupil. Zo wordt er gericht gewerkt aan het opbouwen van contact tussen trainer en zwemmer. Later wordt er dan opbouwend gewerkt aan het leren zwemmen. Het doel van AVALI is enerzijds het zwemmen aan te leren, anderzijds de personen met de beperking een aangename sportbeleving te bieden.

Bekijk dit goed doel