NMBS-Koekenexpress

Ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen

De collega’s van NMBS dragen De Warmste Week een warm hart toe en verkopen op 10 en 12 december koeken en wafeltjes in enkele NMBS-gebouwen in Brussel. NMBS wil op deze manier Rode Kruis-Vlaanderen steunen. De opbrengst van deze verkoop stort NMBS integraal door naar Rode Kruis-Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

Gemiddeld geeft één persoon op tien bloed, terwijl één op zeven op een dag bloed nodig zal hebben. NMBS steunt daarom het Rode Kruis. Het Rode Kruis komt een paar keer per jaar langs in enkele NMBS-gebouwen in Brussel voor een bloeddonatie. In 2018 heeft het Rode Kruis 351 zakken bloed opgehaald en hebben zich 67 nieuwe donoren geregistreerd bij de spoorwegen. Via een poll konden de collega’s zelf kiezen aan welk goed doel NMBS de opbrengst van de koekenverkoop stort. Rode Kruis-Vlaanderen won.

Rode Kruis-Vlaanderen

Wist je dat de kans groot is dat je op een dag wordt geholpen of gered door een onbekende, dankzij het Rode Kruis? Want 7 op 10 Vlamingen heeft ooit bloed nodig. En elk jaar wordt 1 op 5 geholpen door een vrijwilliger. Het voorbije jaar hebben duizenden mensen belangeloos anderen bijgestaan of gered. Wat 2020 ook brengt, we moeten samen klaar staan om ons overal doorheen te slaan. Door zelf te leren hulp verlenen, je in te zetten voor anderen tijdens je vrije tijd. Of door bloed te geven of geld om mensen op te vangen, ziekenwagens te sturen… Dankzij het Rode Kruis komt jouw hulp terecht waar ze nodig is. Je kan er zeker van zijn: wat je doet, maakt echt een verschil. Stel dit jaar nog een warm gebaar.

Bekijk dit goed doel