Needles for life

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

In mijn kinesitherapie-praktijk worden patiënten regelmatig met dry needling behandeld. In plaats van er zelf een extra kost voor aan te rekenen, werd sinds begin dit jaar aan elke patiënt die met dry needling behandeld werd/wordt, een (kleine) bijdrage gevraagd. Deze is minimum één euro, maar meer is toegestaan. Mijn vriendin heeft ook kunstwerken (pyrografie) gemaakt . Die worden in de praktijk tentoongesteld en verkocht. De collega's en ik ronden het uiteindelijke bedrag af naar boven.

Waarom dit goed doel?

Ik heb een patiënt/kameraad met ataxie van Friedrich en daarom wil ik specifiek doneren aan deze organisatie.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel