Muziek tegen kanker

Ten voordele van Vriendtjes Tegen Kanker

Ik speel muziek op straat, met een bordje erbij van de warmste week, mensen kunnen een centje geven, en dit geef ik zo door aan Vriendtjes tegen Kanker. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik zelf een vriend heb die kanker heeft, en daarnaast is het een doel dat ik al een paar jaar steun, omdat het mede-opgericht is door een leerkracht van mij uit het middelbaar.

Waarom dit goed doel?

Eén van mijn goede vrienden heeft kanker en deze vzw is daarnaast ook mede-opgericht door een leerkracht van mij.

Vriendtjes Tegen Kanker

Vriendtjes Tegen Kanker vzw is een initiatief opgericht door Evelien Devriendt en haar vrienden. Onze vriendengroep maakt handgemaakte juweeltjes en organiseert uiteenlopende evenementen ten voordele van onderzoek naar de 'silent killer' eierstokkanker. Al ons ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar ons fonds onder leiding van prof. Dr. Ignace Vergote, Europees expert op het vlak van gynaecologische kankers en diensthoofd Gynaecologie-Verloskunde van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Eierstokkanker is “een zeer moeilijke kanker, die jong en oud treft”, een “silent killer”. 81% van de patiënten overlijden. Het is niet alleen een zeer kwaadaardige kanker, maar het is ook een vergeten kanker, waar weinig onderzoek naar is.

Bekijk dit goed doel