Mozaïek on fluotour

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

Op vrijdag 15 november 2019 om 16h30 organiseren wij een fluo-sponsorwandeltocht ten voordele van de MUG-Heli.
We roepen alle kleuters, leerlingen, ouders en medesympathisanten op, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het bijzondere werk van de MUG-Heli!

Hoe werkt de fluo-sponsorwandeltocht?
De fluo-tocht is ongeveer 5 km lang en begint in de hoofdafdeling Vrije Basisschool Mozaiëk, Pastorieweg 4 te Sint-Kruis. Nadien is iedereen welkom op onze speelplaats in de hoofdschool om nog even na te genieten met een hapje en een drankje. Dit ten voordele van ons goede doel.

Waarom dit goed doel?

De kostprijs van de MUG-Helikopter mag niet onderschat worden. De jaarlijkse kostprijs van de MUG-Heli wordt geschat op ongeveer 600.000 euro. Een ouder werkt al enkele jaren actief mee met de MUG-Helikopter die redt ieder jaar ruim 40 mensenlevens. Deze VZW ontvangt geen steun van de overheid en moeten overleven via giften en sponsoring. Wij zullen ons dan ook meer dan 100% inzetten om deze helden te steunen!

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel

Video's