Mountainbike For Live

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Een mountainbike toertocht georganiseerd door het 'Wijkcomité Polken - Stekene'.
Je hebt de keuze uit verschillende afstanden: 30, 40 en 50km.
Om 10u begeleide kidstour van 15km.
Tijdens de tocht is een een tussenstop voorzien, een opwarmertje en op het einde een lekkere pannenkoek.
De toertocht is mee opgenomen in de kalender Ronde van het Waasland.

Waarom dit goed doel?

Binnen onze organisatie is er iemand die zich bij iedere activiteit inzet met hart en ziel, maar jammer genoeg vraagt het steeds een grotere inspanning omdat ze lijdt aan een zeldzame spierziekte 'Dunnevezel-neuropathie (DVN)'.
Wij willen via onze organisatie, dit doel extra in de kijker zetten! Een steentje bijdragen voor meer onderzoek naar deze ziekte. Daarnaast ook iedereen een hart onder de riem steken die dagelijks met deze ziekte wordt geconfronteerd.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel

Video's