Mooier en relaxer naar meer begrip voor autisme

Ten voordele van Vlaamse Vereniging Autisme

Fredje,12 jaar, en ik, zijn mama, zijn onder de indruk van de manier waarop Vlaamse Vereniging Autisme werkt. Zij tonen met behulp van inleefsessies hoe iemand met autisme denkt en de wereld beleeft. En dit op een boeiende ervaar-het-zelf manier.

Dit jaar voorzien we een paar weken een collectebus waaraan mooie prijzen gekoppeld zijn. Schenk een cent, vul een papiertje in en wie weet win jij op 22/12 een circuitdoop of een BABOR verwenpakket of andere prijzen.
Op 22 december staat Fredje van 10 tot 17 uur achter de kassa van schoonheidsinstituut Virajas. Je kan dan bij ons zonder afspraak terecht voor epilatie wenkbrauwen (15 euro) of wenkbrauwen en bovenlip (20 euro). Inge Verpoten neemt tijdens drukpuntmassage van 15 minuten jouw meridianen onder handen (20 euro) en aan de bar kan je terecht voor iets lekkers.

Waarom dit goed doel?

Fredje, 12 jaar, is net iets anders dan 'wij'. Hij heeft het talent 'autisme'. Jammer dat de wereld dit nog niet altijd zo ziet. Wij willen de Vlaamse Vereniging Autisme helpen zodat zij dit aan iedereen kunnen uitleggen :-)

Vlaamse Vereniging Autisme

VVA brengt mensen met autisme, hun ouders, familie & sociaal netwerk samen. Onze hoop is dat door de samenleving te informeren en te activeren uiteindelijk mensen met autisme en hun omgeving zichzelf kunnen zijn.
VVA vertrekt hiervoor vanuit de kwaliteiten van personen met autisme. We tonen dat mensen met autisme specifieke noden hebben die voor elke persoon met autisme weer anders kunnen zijn.

In het DNA van VVA zit het NOOZO-principe: Niets Over Ons Zonder Ons. Dit betekent dat we mensen met autisme zoveel mogelijk bij onze werking betrekken door hen ook actief als vrijwilliger en als ervaringsdeskundige aan de slag te laten gaan.

Bekijk dit goed doel