Meadows for life

Ten voordele van Te Gek!?

Simon startte een tijdje geleden een zoektocht terug naar zichzelf in een psychotherapeutisch centrum. Een lange weg, met als basis verschillende non-verbale therapieën. Muziektherapie bleek voor hem één van de belangrijkste te zijn. Hierin heeft hij de goesting terug gevonden om mijn eigen ding te doen.
Zijn eigen ding in de muziek, 'draaien'. Samen met een goede vriend kwam hij op het idee om hier rond een leuke avond in intieme sfeer te creëren waarin hij een stukje zal draaien aangevuld met een aantal liedjes gezongen door zijn lieftallige zus Linne en mind bending beats gebracht door De Nadi!

Jammer genoeg heerst er rond dit alles een enorm taboe. Omdat hij het taboe rond depressie en mentale gezondheid in het algemeen graag wil doorbreken zet hij met dit gezellige samenzijn in op zo veel mogelijk geld inzamelen voor de organisatie Te Gek!?, die net dat taboe probeert te doorbreken.

Waarom dit goed doel?

De initiatiefnemer van dit evenement, Simon Vermeiren, worstelt zelf met een depressie en wil graag een vzw steunen die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel