Mariathon

Ten voordele van Escalante vzw

Dit jaar pakken we het anders & grootser & gezelliger aan. We organiseren donderdag 19 december een heuse MARIATHON en willen zo geld inzamelen voor 'Escalante vzw'. Zowel lopers als supporters zijn van harte welkom tussen 18u en 21u. Voor €15 kan je je inschrijven met een ploeg tot maximum 5 personen. De ploeg met de meest gelopen rondes en de meest originele ploeg zullen beloond worden met een leuke prijs. Inschrijven kan via de link: https://docs.google.com/forms/d/1RYmJFoCGMaU1xK01DS8RmcT6EoXmJA32xiCwJtB2doU/viewform?fbclid=IwAR1F7x2P_OdFLwZKek7WcZt55o3P_0QfmEHR_W933-pH8RVI6tGy6Y61Xbw&edit_requested=true . Het inschrijvingsgeld kan gestort worden op rekeningnummer BE54 7370 5166 7697 met vermelding van je ploegnaam. Ook vrije giften zijn welkom op dit rekeningnummer. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 december 2019. Place to be: de piste van Mariagaarde-instituut, Oude Molenstraat 13, 2390 Westmalle.

Waarom dit goed doel?

Een collega heeft ons Escalante voorgesteld. Als leerkrachten vinden wij het natuurlijk geweldig dat ook jongeren met een beperking de kans krijgen om op hun eigen benen te kunnen staan. Daarnaast zijn we stiekem ook een beetje fan van Maarten De Gryse ;-)

Escalante vzw

Als jongere met een beperking moet je heel wat obstakels overwinnen om op eigen benen te staan.
Escalante vzw is ontstaan vanuit de visie dat ook deze jongeren op hun manier en met de juiste ondersteuning zelfstandig kunnen wonen.
In Mortsel bouwen we een huis waar 10 jongeren met een verstandelijke beperking zo gewoon mogelijk onder 1 dak kunnen wonen. Dankzij de centrale ligging geraken de bewoners gemakkelijk op hun werk of dagbesteding, kunnen ze zelfstandig op stap gaan of hun hobby's beoefenen.
De jongeren bepalen zelf hoe ze (samen) willen leven: zelfstandig met een minimum aan begeleiding op een studio of samen voor wie meer nood heeft aan sociaal contact of voor wie iets meer hulp nodig heeft.
Voor de begeleiding werkt Escalante samen met reguliere en gespecialiseerde diensten. Een vaste begeleid(st)er die in een aanpalend appartement woont, staat in voor de dagelijkse permanentie.

Bekijk dit goed doel