Mandala

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Na de operatie en nabehandeling van de borstkanker kon mijn vrouw haar hobby's niet meer uitvoeren doordat haar arm dit niet meer toeliet. Toen ze vorig jaar terug een oude hobby kon hervatten, ging ze daar mee aan de slag. Nadien begon het idee te groeien om iets terug te doen voor De Warmste Week en Kom Op Tegen Kanker.

Waarom dit goed doel?

4 jaar terug ging ik naar het ziekenhuis om een nieuwe knieprothese maar daar kreeg mijn vrouw de diagnose van borstkanker. Nu wil ze graag iets terugdoen voor lotgenoten met deze actie.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's