Macarons4life

Ten voordele van AZ Groeninge Fonds - ZIBI's Boomhut

Actieweekend 16 en 17 november met verkoop in centrum Kortrijk en AZ Groeninge.
Eén zakje macarons (4 stuks) kost 5 euro

Meer info via macarons4life@telenet.be.

Waarom dit goed doel?

Zibi’s Rugzak is een initiatief van de afdeling oncologie van het A.Z. Groeninge in Kortrijk. Op deze afdeling verblijven patiënten die strijden tegen kanker. Samen met hen wordt ook hun familie getroffen. Zibi’s Rugzak richt zich tot kleuters en lagereschoolkinderen van wie ouders, grootouders, broer of zus een behandeling ondergaan. Met behulp van van Zibi’s Rugzak worden moeilijke gesprekken - gelinkt aan dood, verlies en rouw - op een kindvriendelijke manier bespreekbaar gemaakt. Veel gezinnen maakten al kennis met dit waardevolle initiatief. Want hoe breng je immers slecht nieuws aan je kroost? Wat als ziekte alles even on-hold zet en dit je toekomstplannen (hopelijk maar even) dwarsboomt?

Met de verkoop van macarons willen wij leeftijdsgenoten en hun familie steunen die door deze donkere tunnel moeten.

AZ Groeninge Fonds - ZIBI's Boomhut

In de groene en gezonde buitenomgeving van onze campus willen we een aantal zones voorzien waar kinderen het ziekenhuis en hun ziekte even kunnen vergeten. Met jullie steun hebben we reeds een aantal speelinstallaties voorzien.

Nu verzamelen we giften voor de oprichting van Zibi's boomhut. Een therapieruimte buiten die door de kinderpsychologen gebruikt zal worden en waar kinderen eventueel samen met hun broers, zusjes en ouders begeleid worden.

Ontdek de plannen op onze website. https://publicaties.azgroeninge.be/speeltuin/cover/

Bekijk dit goed doel