Luckforlife

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Deze actie is om de initiatieven van kom op tegen kanker te steunen. De poppetjes heb ik tijdens mijn behandeling gemaakt, samen met mijn mama. Ik ben genezen, maar nu heeft mama de diagnose gekregen. We willen iedereen de kans geven om iemand anders wat geluk cadeau te doen.

Waarom dit goed doel?

Na mijn behandeling heb ik mogen genieten van één van de vele initiatieven die kom op tegen kanker organiseert. De midweek aan zee, wat een ongelofelijke week was dat. Mijn tijd nu om iets terug te doen. Zeker omdat we nu te horen hebben gekregen dat ook mijn mama kanker heeft.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel