Lottes vriendjes

Ten voordele van Casa Magnolia vzw

Casa magnolia ondersteunt gezinnen met een zwaar ziek kind. Ze bieden hulp thuis, organiseren gezinsdagen, hebben binnenkort een snoezelmobiel,...

Waarom dit goed doel?

Al het derde jaar op rij doen we een actie voor music for life. We startten ermee naar aanleiding van de tienjarige ‘verjaardag’ van het overlijden van mijn dochtertje Lotte, vandaar de naam van de actie Lottes vriendjes. De eerste actie deden we dan toepasselijk voor het berrefonds. Arwen, het dochtertje van een vriendin die ook meenaait voor de mfl actie, is geboren met een ernstige hartafwijking. Arwen is 15 jaar oud. Anderhalf jaar geleden verlechterde haar toestand en kwam ze op de wachtlijst voor een harttransplantatie. Tijdens de lange opname zouden zij en haar gezin geholpen worden door het team van casa magnolia. Daarom kozen we vorig jaar casa magnolia als goede doel. We kwamen speciaal naar Wachtebeke en Arwen deed haar verhaal aan de micro. Slechts enkele weken later, op 3 januari, kreeg Arwen haar nieuwe hart. Casa magnolia hielp waar nodig. Bijna een jaar verder stelt Arwen het prima. We zijn casa magnolia heel dankbaar voor de geboden hulp!

Casa Magnolia vzw

Casa Magnolia brengt tijd, ruimte en rust in gezinnen met een zwaar ziek kind. Tijd kunnen doorbrengen met het gezin is heel kostbaar, want veel van onze magnoliakinderen hebben een degeneratieve aandoening waarvoor geen behandeling bestaat.
Dit jaar hebben we vooral gewerkt aan twee nieuwe projecten: De Snoezelmobiel en een gespecialiseerde oppasdienst.
De Snoezelmobiel is een omgebouwde ziekenwagen die volledig ingericht is met snoezelmateriaal en door vrijwilligers voor enkele dagen naar een gezin met een zwaar ziek kind gebracht wordt.
De vraag naar een gespecialiseerde oppasdienst was heel groot. Een babysit vinden die even de zorg thuis kan overnemen, is niet evident. Samen met andere organisaties hebben we dit probleem aangepakt en deze dienst uit de grond gestampt.
Onze andere projecten "Helpende handen" en lotgenotencontact blijven bestaan: We coördineren vrijwilligers die huishoudelijke en praktische taken overnemen en organiseren tweemaal per jaar lotgenotencontact.

Bekijk dit goed doel