Loomen for life

Ten voordele van Mobile School

Deze zomer loomden we - met alle buurtkinderen - armbandjes en kettingen die we verkochten op straat.

Waarom dit goed doel?

Janne (11 jaar): "Sas die in onze straat woont is deze zomer plots gestorven. Zij werkte heel hard voor alle kinderen in de hele wereld die niet naar school kunnen (mobile school). Omdat ze het zelf niet meer kan, wilde ik deze zomer centjes verdienen."

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel