Long Walk To Positively Alive

Ten voordele van UZ Gent - HIV ontrafelen

101km wandelen binnen 24 uur. Startplaats: Deinze. Aankomstplaats: Zwijnaarde

Ik heb zelf HIV opgelopen in Zuid-Afrika. Ik leef al 10 jaar met het virus. Toch ben ik er pas vorig jaar in geslaagd om mezelf te bevrijden van de de schuld en schaamte die me jaren in hun greep hadden en bijna hebben kapot gemaakt. "Long Walk to Positively Alive" is een analogie op het boek van Nelson Mandela, "Long Walk to Freedom".

Waarom 101km en geen 100km? Mandela zei ooit dat we grote doelen kunnen stellen, maar eens die zijn bereikt, onze tocht niet stopt. 100km is eigenlijk een dodentocht, maar ik voeg daar 1 kilometer aan toe omdat ik zelf, net zoals iedereen, nog altijd op stap ben.

Dit zijn 101km tegen HIV stigma. Ik laat me sponsoren en vraag aan iedereen die mee wil stappen (een stuk of helemaal) om zich ook te laten sponsoren. Zo kunnen we een heel mooi bedrag ophalen om het onderzoek naar HIV genezing te steunen en HIV weesjes in Zuid-Afrika een betere toekomst te garanderen.

Waarom dit goed doel?

HIV Ontrafelen of HIV Cure Research Centre is één van de organisaties die wij met de VZW Positively Alive mee ondersteunen.

De andere organisatie is "The Winnie Mabaso Foundation", een weeshuis voor HIV positieve kinderen die door de epidemie heel erg hard zijn getroffen.

We zijn met Studio Brussel en de Warmste Week overeen gekomen dat zij de helft van de opbrengsten gaan doorstorten naar de Winnie Mabaso Foundation.

UZ Gent - HIV ontrafelen

25 000. Zoveel mensen worden er wekelijks seropositief. Wereldwijd zijn er 37 miljoen kinderen en volwassenen geïnfecteerd, waarvan op heden slechts 40% behandeld wordt. Voor HIV is nog geen genezing mogelijk en dus blijft het ongeslagen als de meest dodelijke virale moordenaar. Dankzij het baanbrekend onderzoek van Prof. Dr. Linos Vandekerckhove en zijn gemotiveerd team aan UZ Gent/Universiteit Gent hopen we een stap te zetten richting genezing door de schuilplaats van het virus in het lichaam te ontmaskeren. Natuurlijk kost dergelijk onderzoek handenvol geld, fondsen die onder andere via privé-initiatieven verzameld worden.

Bekijk dit goed doel