Lis' cupcakesbak

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op zaterdagochtend 21 december stelde Lis voor om cupcakes te bakken en te versieren die ze dan wilt verkopen aan familie, vrienden en buren. Een last minute kleinschalige actie dus :-)

Waarom dit goed doel?

Mijn dochter Lis van 9 jaar heeft de actie op poten gezet. Ze kiest voor dit goed doel omdat ze mensen met kanker maar vooral kinderen met kanker wilt helpen. Waarom mensen met kanker: omdat Lis haar opa bijna 5 jaar geleden gestorven is aan kanker. 3 maanden na zijn diagnose is hij al gestorven, we hebben dus opeens snel afscheid moeten nemen van hem.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel